Dag 13- Heilige vallei
Hallo pnieuw!
We pakten onze rugzak voor een tweedaagse naar de heilige vallei, waarbij ook Machu Picchu op het programma stond. Niet meer het hoogste punt van onze reis, maar het zou zeker wel een van de hoogtepunten worden, misschien wel hét hoogtepunt van de reis. Als je Machu Picchu niet hebt gezien als je naar Peru gaat, dan kun je beter gewoon helemaalniet gaan. Nja ook niet waar, maar bon:)
Laten we niet voorlopen op de feiten, eerst eventjes over de heilige vallei. Die heet zo omdat die ontzettend vruchtbaar is, en er dus veel werkgelegenheid en voedsel is, ideaal om te leven dus. De Pachamama, moeder aarde, moet natuurlijk wel heel vaak geëerd worden dan, met lamafoetussen te offeren enzo.
Soit, we waren klaar voor een mooie wandeling. Ik voelde me nog altijd niet opperbest, maar wilde me niet laten kennen en ging natuurlijk lekker mee. Megalandschap, met overblijfselen van de inca's en prachtige terrassen. Niet om een pintje op te drinken, maar om erosie tegen te gaan en het land te verbouwen. De Peruaanse regering beseft gelukkig dat dit landgoed beschermd moet worden, en tegenwoordig wordt er niet meer op 'geboerd'.
Ik was pompaf, retetendn, op, kattelam -je snapt ondertussen, heel moe- na de 3uur klimmen en dalen en proberen niet te vallen :) Anders heb ik natuurlijk een uitstekende conditie, zoals jullie allemaal wel weten, ik was gewoon iets aan het broeden, en moest dat eigenlijk uitzieken, maarja, zon dingen wil een mens niet missen he. We gingen lunchen, oef.
Een buffet zou me wel deugd doen. We hadden natuurijk niet gerekend op eten in een serre.Het dak was van plastiek en er kon niets van lucht aan. Ook niet aan het eten trouwens, Lauwe komkommer smaakt nietzo lekker, moet ik zeggen :p
Dampend vertrokken we naar ons hotel, dat ook in een goed bewaarde incastad lag.Aangekomen in Ollantaytambo, ben ik gesneuveld. Pyjama aan, frak aan, dubbel deken erboven op, oordoppen in en uitzieken maar. De groep zou een wandeling gaan maken in het dorp. Toen Diedie vroeg of hij bij mij moest blijven, was het antwoord uiteraard dat hij gewoon schone fotos moest gaan maken. En dat heeft hij gedaan he :)
Tegen 18u zijn we dan iets gaan eten, ik moest toch iets binnen hebben he. We kwamen Wies & Donald en Ann & Guido tegen, en zijn bij hen aan tafel aangeschoven.
Een lekker pizzatje leverde wel wat vitamientjes op :)
Slaaplekker!